Next (right)

Oringer Cultuurgarnituur

Het in maart afgesloten 10e seizoen was, ook qua bezoekersaantallen, net als het 9e een groot succes. Komende winter is er weer een reeks zondagmiddagen in De Oringer Marke met een gezellige muzikale voorstelling van niveau. Klik voor info en het programma 2014/2015 op het logo hiernaast of kijk op de eigen Oringer website, www.oringercultuurgarnituur.nl.

home theater op maat organisatie op maat congres op maat feest op maat presentatie op maat teambuilding op maat over Maters & Roberti voor scholen nieuws referenties contact en links

nieuws 2014

Met de kerstvoorstelling van Marion eind december 2013 startte een reeks door Maters & Roberti georganiseerde zondagmiddagvoorstellingen in hotel Bieze, onder de naam Grand Café Zondagmuziekmiddag. Door het faillisement van Bieze kwam aan deze reeks helaas een einde,

2 februari verzorgde het duo Ballads2 een fijne middag met liedjes met Drentse vertalingen/

teksten van dichteres Suze Sanders.

2 maart bracht het duo Favourites pop/soul, jazz en easy-latin met een eigen sausje.

Marike Schepers en Jasper Blokzijl klinken echt fantastisch samen!

30 maart zorgde Marion Maters voor de laatste voorstelling dit seizoen. Op zeer overtuigende

wijze liet ze horen dat easy-jazz helemaal bij haar past.


Diverse besloten feesten-op-maat zijn steeds in voorbereiding en er zijn regelmatig gesprekken met nieuwe opdrachtgevers. En er is het nodige werk in uitvoering. Zo is het feest “Tussen kunst en kul” gemaakt voor De Hertenkamp in Assen.


In 2014 draait het programma “Heerlijk Hollands” voor groepen op volle toeren. Voor bijvoorbeeld bedrijven of families of elke andere groep is dit feest in De Oringer Marke vanzelfsprekend te boeken: 0591-519000. Nieuw is “deel 2”: “Nogal Nederlands”.


En natuurlijk wordt ook in 2014 volop de mogelijkheid geboden om op z’n Spaans te feesten in restaurant El Zorro te Buinen. Boeken en info “Fiesta Española”: 0599-212494.


Eind 2013 is hard gewerkt aan 2 nieuwe websites:

één voor FEESTEN (www.feestn.nl) en

één voor het Oringer Cultuurgarnituur (www.oringercultuurgarnituur.nl).

Ook in 2014 zullen deze 2 websites, net als www.maters-roberti.nl en www.marionmaters.nl, actief worden onderhouden.


Werk in uitvoering

Begin 2014 werd het theaterproject 2013/2014 in scholengemeenschap De Nieuwe Veste te Coevorden opgestart. Onder de naam “Theaterwerk in uitvoering” werd met ckv-leerlingen in een aantal lessen toegewerkt naar het zelf in groepjes maken en uitvoeren van een korte theatervoorstelling voor medeleerlingen. Het project is zowel met 4VWO als 4HAVO succesvol afgerond (zie foto’s onder knop hiernaast).


Voor het 15-jarige jubileum van Golfpark Exloo verzorgde Maters & Roberti begin april theateracts, locatietheater op de golfbaan en een feest in clubhuis “De Zoersche Hof”. Klik voor een foto-impressie op de knop hiernaast.

Samen met Gonda Jonker waren we in dit grote project theaterpartner

geworden van John Franke en zijn mensen van de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren. Binnen het thema “De Hondsrug verbeeldt” waren daar spectaculaire zandsculpturen gemaakt door 25 kunstenaars uit de hele wereld. Met 7 miljoen kilo Hondsrugzand!

In de PB Hoeve bouwden we o.a. met professioneel licht en geluid het intieme HONDSRUGTHEATER, waar 24 mei voor de eerste keer de door ons speciaal geschreven muzikale familievoorstelling

“Het zit ‘m in het zand” te zien was.

De voorstelling was daarna in de weekeinden en vakanties meerder malen te zien. Tussen 5 juli en 31 augustus elke dag om 13.30, 15.00 en 16.30 uur. 14 september is de voorstelling voor de 212e en laatste keer gespeeld, waarna we het theatertje hebben ontmanteld. Het zit ‘m in het zand werd mede gespeeld door acteurs van de theatergroep Wij van de stichting Kunst in Leven.

Het publiek was zeer positief over onze mini-musical over zand en de Hondsrug.

Maters & Roberti verzorgde deze zomer ruim 200 voorstellingen in SculpturePark Zuidlaren

Luister naar ons verhaal in `Tussen stoet en koffie`van 5 juli 2014

aff progr 1415 A4 curv web.pdf

Nogal Nederlands is de “dinervullende” voorstelling, die vanaf midden oktober bijna wekelijks wordt gebracht in De Oringer Marke. De opvolger van ons zeer succesvolle Heerlijk Hollands. Is heel 2015 mee te maken voor groepen of heel vaak op de donderdagavond voor individuele belangstellenden. Incl. diner € 25. Reserveren: 0591-519000.

Muziek van toen voor De Zonnebloem

Voor de artiestenmiddag van de regio Kanaalstreek werd een speciale voorstelling “Muziek van toen” gemaakt. Hiermee zorgde Marion voor veel blije gezichten op 25 oktober in Zaal12 in Vlagtwedde. Deze “seniorenvoorstelling” is te boeken met 1 of 2 pauzes en wordt warm aanbevolen door de mensen van De Zonnebloem!

Klik hier voor foto’s

Eind 2014 en onze agenda staat bol van de leuke dingen: In 2015 bijna elke week Nogal Nederlands, een paar keer Fiesta Española, diverse aanvragen voor theaterworkshops op scholen, een nieuw feest op stapel en om de 2 weken het Oringer Cultuurgarnituur. In 2014 sloten we beide kerstdagen en oudejaarsavond af met een diner-dansant. Fantastisch!


Netwerkbijeenkomst Agenda voor de Veenkoloniën

Op vrijdag 31 oktober kwamen in een oude strokartonfabriek in Oude Pekela zo’n 100 deelnemers bijeen voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van de Agenda voor de Veenkoloniën. Met kunst, zang en toegepast theater gaven wij hen extra inspiratie bij hun activiteiten voor de toekomst van de veenkoloniën. Wij bevorderden burgemeester Meindert Schollema en oud-comissaris van de koningin Hans Alders deze middag tot de eerste VeenVedetten ter wereld! Zie ook artikel:

Foto-impressie Jubileum Golfpark Exloo, april 2014

Meer foto’s op site Golfpark Exloo

Foto-impressie Theaterwerk in uitvoering,

4VWO april 2014

Meer foto’s en info op site De Nieuwe Veste

Op de foto v.l.n.r.: Gonda Jonker, Wim Maters, Marion Maters, Gertjan Keen, Irma Abrahams, Rink Vegelin en Ellen Vierveijzer. Roel Menke ontbreekt.

Foto: Paul Abrahams

Naar een idee van Maters & Roberti en Gonda Jonker

Script: Maters & Roberti

Liedteksten: Marion Maters

Muziek: uit “Oek de musical”

Regie: Marion Maters

Licht-, geluids- en podiumplan: Wim Maters

Productie en planning: Maters & Roberti

Schilderijen: Gonda Jonker en Marion Maters

Spel in wisselende bezettingen:

Ellen Vierveijzer, Gonda Jonker, Irma Abrahams,

Marion Maters, Rink Vegelin, Roel Menke

Techniek: Gertjan Keen en Wim Maters

Opbouw theater: Maters & Roberti, Keen theatertechniek.

Met speciale dank aan Addlight, de medewerkers van de PB Hoeve en kostuumateliers Aafje Horst en Rita Praat.

Eerste foto’s, mei 2014, Marion Maters en Gonda Jonker Foto’s, juni 2014, Irma Abrahams en Rink Vegelin Foto’s, juni 2014, Ellen Vierveijzer en Roel Menke

Eerste foto’s, mei 2014,

Marion Maters en

Gonda Jonker

Foto’s, juni 2014,

Irma Abrahams en

Rink Vegelin

Foto’s, juni 2014,

Ellen Vierveijzer en

Roel Menke

Muziek van toen, 25 oktober 2014,

Zaal12, Vlagtwedde

De Zonnebloem, regio De Kanaalstreek

Klik hier voor foto’s 31 oktober

Netwerkbijeenkomst Agenda voor de Veenkoloniën, 31 oktober 2014, oude strokartonfabriek Oude Pekela.

Lichtplan en uitvoering uitlichten: ADDlight Haren

home theater op maat organisatie op maat congres op maat feest op maat presentatie op maat teambuilding op maat over Maters & Roberti voor scholen nieuws nieuws 2017 nieuws 2015/2016 nieuws 2014 nieuws 2013 referenties contact en links